VESB - ACSB

Van stress naar veerkracht: nieuwe tools

Schrijf je nu in!

Je gegevens

Inschrijven voor

Aanmelding bevestigen

Van stress naar veerkracht: nieuwe tools

Séverine Van De Voorde is doctor in de psychologie en is als klinisch psycholoog, stress en burn-out coach en loopbaancoach werkzaam in haar eigen praktijk Centrum Diabolo. Ze is de auteur van het boek Van stress naar veerkracht: www.vanstressnaarveerkracht.be. Hierin bundelt ze niet alleen de meest recente info over en visies op stress en veerkracht maar plaatst ze de verschillende puzzelstukken ook in een nieuw samenhangend kader. Ze biedt hierdoor overzicht en een visuele kapstok om de meest gangbare methodieken in de preventie en aanpak van chronische stress aan op te hangen. 
In dit webinar maak je kennis met haar Diabolomodel van veerkracht © dat de rode draad vormt doorheen het boek. Het bestaat uit 7 sleutels om veerkracht in al zijn aspecten te versterken (lichamelijk, emotioneel, cognitief, psychologisch en relationeel). Het vertrekt vanuit de visie dat lichamelijk stressbeheer de dag van vandaag hét fundament is om veerkrachtig te kunnen zijn. Door de mismatch tussen ons oeroude zenuwstelsel en onze hedendaagse jungle vol mentale tijgers moeten we zelf leren spelen met de gas en de rem van ons stress-systeem. 
Daarnaast inspireert ze je ook met een aantal nieuwe (psycho-educatieve) materialen die je kan inzetten bij de begeleiding van coachees op vlak van stressbeheer en persoonlijke ontwikkeling. Ben je benieuwd naar de stresslevel-curve, de metafoor van het paard, de ruiter en de aap, de pauzeknop, de pitstop en de veerkracht bruisbal? In dit webinar leer je ze allemaal kennen. Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Presentatie door
Séverine van de Voorde 

Hosting door:
VESB

Duur
2 uren

Deel dit webinar