Lichaamsgericht leren & het Dynamisch Fasenmodel©

Schrijf je nu in!

Je gegevens

Datum en tijd

dinsdag
13
april
19.30 CEST
Aanmelding bevestigen

Lichaamsgericht leren & het Dynamisch Fasenmodel©

Hilde Bolt gaat tijdens dit webinar in op wat zij noemt Lichaamsgericht leren. Deze manier van kijken staat centraal in het Dynamisch Fasenmodel© en is gebaseerd op meer dan vijfentwintig jaar casus-obervaties, research en haar werk als psycholoog-psychotherapeut.

In onze westerse maatschappij wordt het lichaam veelal als ondergeschikt beschouwd,  met alle gevolgen van dien. Mensen hebben bij stress-gerelateerde klachten vaak veel fysieke klachten , maar weten niet wat hun lichaam hen zegt en hoe ze hiermee om kunnen gaan.  Omdat veel hulpverleners zelf ook geen idee hebben hoe hun eigen lichaam werkt, omdat ze onderdeel zijn van onze cultuur, zien ze dit gegeven ook vaak over het hoofd. Het zit bovendien niet ingebed in de opleidingen en behandelprotocollen.

Langdurige stress is echter een heel fysiek fenomeen en heeft een directe weerslag op onze gedachtes, gevoelens en gedrag. Daarnaast verlaagt het niet uiten van onze emoties en gevoelens onze immuniteit en maakt ons vatbaarder voor diverse ziektes en aandoeningen. Veel mensen lopen vast in hun eigen (vanuit hun geschiedenis ontwikkelde) overlevingsmechanismen, wat we systemische herhaling noemen. Onze westerse manier van leven houdt dit systeem veelal in stand. 

In het Dynamisch Fasen Model© vormen Lichaamsgericht leren en het natuurlijke herstel de basis. Het ontwikkelen van gezonde zelfzorg, mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel (de zingeving) gaat hiermee hand in hand. Deze benadering grijpt in op het overlevingsmechanisme dat mensen vanuit hun achtergrond hebben ontwikkeld en helpt mensen om emotionele volwassenheid te ontwikkelen, terug te gaan naar hun oorsprong, het natuurlijke gedrag en hier vanuit nieuwe keuzes te maken gebaseerd op gezondheid en duurzaamheid. 


Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Presentatie door
Hilde Bolt

Duur
90 minuten

Deel dit webinar